© Ağrı Söz Gazetesi

Mirası Kalan Kişinin Borcu Varsa Ne Olur?

Mirası kalan kişinin borcu var ise bu doğrultuda ne olduğu merak edilen bir başlık haline gelmiş durumda. Ankara avukat olarak bunu açıklamak isteriz.

Mirası kalan kişinin borcu var ise bu doğrultuda ne olduğu merak edilen bir başlık haline gelmiş durumda. Ankara avukat olarak bunu açıklamak isteriz.

Pek çok kişi, yakınını kaybettiğinde bu acının ardından vasiyetini yerine getirmek ister. Her vatandaş vasiyetname hazırlamasa da hazırlayan insanların vasiyeti öldükten sonra uygulanması gerekir. Vasiyetnamede miras hakkında bilgilere yer veriliyor. Bazı özel durumlarda bu mirasa ne olacağı merak edilmekte. Örneğin ölen kişinin borcunun bulunması olayı.

Mirası Davası

Miras, bir kişinin öldükten sonra arkasında bıraktığı maddi eşyalar ve paralar. Miras davası ise mirasçılar arasında yaşanan sorunlar doğrultusunda başlatılan bir hukuk süreci. Bu hukuk yolunda en iyi desteği almak adına Ankara miras avukatı ile anlaşma yapmak gerekir.

Mirasçılara miras kalması için vasiyetname yazılır. Vasiyetnamede ölen kişiye ait olan mal varlıklarının nasıl bölüneceğine dair çeşitli bilgilere yer verilir. Eğer vasiyet bulunmuyor ise veya farklı bir sorun ortaya çıktıysa taraflar anlaşmazlık içerisine girebilir. Az önce de söylediğimiz gibi bu problemler dava yoluyla çözülür.

Mirası Kalan Kişinin Borcu Bulunabilir

Miras bırakan bazı kişilerin borcu yer alabiliyor. Bu kişilerin borcu bulunduğu takdirde mirasçılara iki seçenek sunulmuş durumda. Bunlardan birisi mirası kabul edip tüm borçları ödemek. Bir diğeri ise reddi miras yapmak yani mirası geri çevirmek. Bu iki tercihten birisinin uygulanması gerekir. Ankara avukat arkadaşlar, genel olarak eğer miras, borcu ödemeye yetiyor ise mirasın alınmasını tercih eder. Bu sayede hatıra kalınması istenen eşyalar saklanabilir.

İcralık Olan Birine Miras Kalması

İster icralık olsun ister borç kalsın bu iki durumda da yukarıdaki başlıkta anlatılan olayların aynısı yaşanmakta. Mirasçılar, belirlenen iki seçenekten birini seçmeli ve sonrasında gerekli işlemlere başlamalı.

Reddi Miras

Mirasın reddi için nasıl bir süreç izlendiği bilinmeli ki sorunsuz bir şekilde hukuki süreçler tamamlanmış olsun. Mirasçılar, eğer ortaklaşa karar alıp mirası reddederler ise bu doğrultuda ölüm olayından sonraki 3 ay içerisinde mirasın reddi davası açmalı. Dava açıldıktan sonra ve karar verilmesinin ardından mirasın reddedilmesi ile birlikte borçlardan da sorumlu olunmaz.

Reddedilen Mirasa Ne Olur?

Ankara miras avukatı, miras davalarında önemli bir rol oynar. Sizler için en iyi araştırmaları yaparak uygun fiyata hizmet sunar. Bununla birlikte pek çok mirasçı, reddedilen miras için nasıl bir işlem uygulandığını da araştırmakta. Az önce açıklamış olduğumuz gibi geri çevrilen miras, devlete kalır. Bununla beraber ölen kişiyle alakalı olan borçlar da mirasçılara geçmez.

Özet geçmek gerekirse ölen kişinin borçları bulunması doğrultusunda reddi miras hakkı vardır. Tanınan bu hak ile beraber ölen kişinin borçları da mirasçılara geçmemiş olur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER