Ağrı
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Avşa Adası'nda Nerede Ne Yenir? En İyi Restoranlar Listesi


Avşa Adası'nda Nerede Ne Yenir? En İyi Restoranlar Listesi
Avşa Adası Marmara Bölgesi için önemli yaz turizm bölgelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dar sokakları, salaş meyhaneleri ve eşsiz gün batımı ile adeta görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Avşa Adası'nda Nerede Ne Yenir? En İyi Restoranlar Listesi

Avşa Adası Marmara Bölgesi için önemli yaz turizm bölgelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dar sokakları, salaş meyhaneleri ve eşsiz gün batımı ile adeta görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Avşa  Adası cam gibi denizi kadar restoranları ile de gelen turistlerden tam not almış şekilde. Deniz kasabası olduğu için restoranlarında genellikle balık ve deniz ürünleri sunulsa da tercih etmeyenler için tabi ki başka seçenekler yer almaktadır.

Tatilciler için açık büfe kahvaltı sunan ya da gün içerisinde atıştırmalık aperatif seçenekler yoğunlukta olup en önemlisi ise akşam yemeği olarak dikkat çekmektedir.

Sizler için bu yazımızda meşhur Avşa Adası restoranlarını listeledik. Sizlerde bir fikir sahibi olmak için yazımızı inceleyebilirsiniz;

1- Avşa Pastanesi

Tatil de erken uyanıldığı için çok vakit harcamamak adına ufak tatlar ile geçiştirmek isterseniz yılların tecrübesi ve kalitesi ile Avşa Pastanesi'nin fırından yeni çıkmış simit ve poğaçalarını kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Sadece bunlarla kalmayarak minik tatlı kurabiyeler, tatlı seçenekleri ve yaş pastaları da olduğunu hatırlamak isteriz.

Avşa Pastanesi'ne ulaşmak için sadece iskeleye sokağına gelerek bu eşsiz tatları deneyebilirsiniz.

2- Atamerin Bahçesi

Avşa Adası'nda kahvaltı denilince serpme kahvaltısı ve yeşillikler içerisinde bir bahçede huzur bulduğunuz bir işletme olarak karşımıza Atamer'in Bahçesi çıkmaktadır.

Kahvaltı çeşitleri oldukça geniş olup dilerseniz serpme dilerseniz servis olarak kahvaltı tabağı alabilirsiniz.

Masanıza gelen tüm ürünler işletmenin kendi ürünü ve doğal yiyeceklerdir bu konuda duyarlı iseniz sizler için bir artı olarak görülebilir.

3- Elif Ana

Avşa'nın en köklü ve eski işletmelerinden biri olarak karşımıza çıkan Elif Ana Mantı Evi barlar sokağının hemen bir sokak arkasında yer almaktadır.

Yılların tecrübesi ve eşsiz lezzetleri ile yıllardır misafirlerine hizmet vermekte olup kahvaltı servisi dışında tüm yemekler ev yemeği özeni ile göz önünde yapılmaktadır.

Yolunuz düşüp oturmayı düşünürseniz meşhur mantısını ve ev baklavasını denemenizi öğreniririz.

4- Apiko Ocakbaşı

Denize manzaralı masaları ile Adana, Urfa ve Köfte alanında uzman ve kendisini müşteriyle ispatlamış bir restoran olan Apiko Restoran hemen Avşa İskelesi'nin yanı başında yer almaktadır.

Deniz yorgunluğu ya da gün içerisinde uğraşmadan kolay bir şekilde öğün geçirmek isterseniz Apiko sizler için uygun bir işletme olarak değerlendirilebilir.

5- Kebapçı İbo

Adanın en işlek ve bilinen yerlerinden biri olan tarihi Çınaraltı Çay Evinin hemen yanında yer alan Kebapçı İbo lezzetleri ile gelen misafirlerinde dikkat çekici izlenimler bırakmaktadır.

Genellikle ocakbaşı servisleri, lahmacun ve çorba çeşitleri ile ün yapan işletme uzun yıllardır hizmetlerine devam etmektedir.

Fiyatları da günümüz koşullarına göre uygun olup porsiyonları da diğer restoranlara göre daha büyüktür.

6- Meydan Restoran

Avşa Adası'nın simgesi sayılabilecek restoran iskelede bulunup adanın en çok tercih edilen restoranlarında biridir.

Hem merkezi konumu hem iskelede olması ve meşhur kumrusuyla herkesin dilinde bir işletme olarak bizleri karşılıyor.

Gemiden inenler bir soluklanmak için giden yolcular ise Avşa'dan ayrılmadan son kez restoranın lezzetlerine bakmadan gemiye geçmiyor.

7- Kokotek Kokoreç

Avşa Adası'nın en güzel ve kendi markasını yaratmış diyebileceğimiz Kokotek Kokoreç adaya gelenlerin kesinlikle uğraması gereken yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

7/24 açık olan restoran uygun fiyatları ve sunduğu hizmet ile müşterilerinden tam not almaktadır.

Kokoreç sevenler için öncelikli olup tercih etmeyenler de olursa farklı aperatif seçenekler de bulunmaktadır.

8- Meşhur Karadeniz Pidecisi

Avşa Adası'nda pide denilince akla gelen ilk adreslerden biri olan restoran uzun yıllardır hizmet vermektedir.

Bir kere burada yemek yediyseniz bir daha geldiğiniz de en az bir kere daha gelebileceğiniz bir yer olan Karadeniz Pidecisi porsiyonları büyük, malzemesi bol ve uygun fiyatları ile göz doldurmaktadır.

Hem kordonda hem de kumsal da yeri olan restoran da akşamüstü gün batımında uğramanızı tavsiye ederiz.

9- Balıkçı Erol

Avşa Adası'nın en ünlü meyhanelerinden biri olan restoran çok eski bir işletme olup samimi işletmecilik anlayışı ile misafirlerini ağırlamaktadır.

Muhteşem deniz manzarası ile romantik bir akşam yemeği ya da arkadaş grubunuz ile keyifli zaman geçirebileceğiniz bir meyhane diyebiliriz.

Fiyatları uygun olup diğer meyhanelerde tatmadığınız lezzetleri burada deneyebilirsiniz.

10- Meymari

Avşa Adası meyhane konseptine hızlı bir giriş yapan Meymari personelin güler yüzlülüğü ve mezelerinin tadı ile damakta unutulmaz lezzetler bırakmaktadır.

Fix menüleri mevcut olan meyhane kişi başı ücret üzerinden hesap almaktadır. Gelen misafirlerine canlı müzikle ve dansöz eşliğinde eşsiz bir zaman yaşatan Meymari eğlencenin adresi olarak görülebilir.

Erken bir saatte gidilerek burada akşam yemeği yendikten sonra buradan clublara geçilebilir.

Avşa Adası Restoranlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bir tatile gittiğinizde en önemli konulardan biri yemek ve restoran konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada sizin tercihiniz önem kazanmaktadır.

Nasıl bir yer istiyorsunuz ya da dışarıda mı yoksa konakladığınız tesiste mi bir şeyler yiyeceksiniz?

Dışarıda bir şeyler yemeyi planlıyorsanız gideceğiniz yer temiz mi öncelikli olarak herkesin aklına bu soru gelmektedir. Daha sonrasında uygun fiyatlı bir yer bulabilir miyiz? Diyelim ki buldunuz peki lezzetli mi tadı güzel mi gibi sorular devam ediyor.

Avşa Adası yerli ve yabancı olmak üzere her sene birçok tatil sever tarafından ziyaret edilmektedir. Adanın genel olarak bakıldığı zaman geçim kaynağı yazın turizm diyebiliriz. Bu nedenle de restoranlar ya da diğer işletmeler gelen misafirlerin memnun olması için ellerinden geleni yapmaya çalışmaktadır.

Avşa Adası restoranları diğer tatil bölge ve beldelerine göre kıyaslandığı zaman çok uygun ve ekonomik fiyatlara denk gelmektedir. İsteseniz kahvaltı için bir yere isterseniz akşam yemeği için bir yer tercih edin hem uygun fiyatlı hem de temizlik konusunda şüphe etmemeniz gereken bir yer olan Avşa Adası'na bu yüzden her sene artarak tatilci ve turistler gelmektedir.

Eğer kendiniz yemek konusu ile ilgilenecekseniz marketlerden istediğiniz ürünleri alabilirsiniz ve son yıllarda bir de aktif olan doğal kahvaltılık ürünleri ve temel ürünler satılan bir yer açıldı ihtiyaçlarınızı buradan da giderebilirsiniz.

Yukarıda listede vermiş olduğumuz yerler yıllardır hizmet vermekte olup tüm aradığınız şartlar için birebir örnekler diyebiliriz. Eğer Avşa Adası'na tatil planınız var ise gelmeden önce bu yerlere göz atabilirsiniz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!