Elazığ’da dikimi yapılan ‘Amerikan Tuz Çalısı’ başarılı oldu
ELAZIĞ’DA MERALARDA ÇÖLLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE HAYVANLARIN KABA YEM İHTİYACININ KARŞILANMASI İÇİN DİKİMİ YAPILAN AMERİKAN TUZ ÇALISI (ATRİPLEX) BİTKİSİNİN TOPRAĞA ADAPTASYONU BAŞARILI OLDU
Elazığ’da meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için dikimi yapılan Amerikan Tuz Çalısı (Atriplex) bitkisinin toprağa adaptasyonu başarılı oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tarımsal Ekosistemlerin İyileştirilmesi ve Onarılmasına Yönelik Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi’ çerçevesinde Aydıncık köyünde Amerikan Tuz Çalısı bitkisi ile mera ıslah çalışması başlatıldı. Meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için Aydıncık köyüne 2 ay önce 300 dekar alana Amerikan Tuz Çalısı dikildi. Yapılan kontrollerde bitkini toprağa adaptasyonunun başarılı olduğu bildirildi.
Bitki hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Zayıf meraların yeniden canlanması, meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için Aydıncık köyüne 2 ay önce 300 dekar alana Amerikan Tuz Çalısı bitkisi dikildi. Bitkinin toprağa adaptasyonu başarılı oldu. Tuz çalısı yapısı itibarı ile kuraklığa dayanaklığı yüksek, kışın yaprağını dökmeyen, istilacı olmayan ve yonca ile eşdeğer besin değerine sahiptir. Tuz içeriği yüksek olduğundan, hayvanların tuz ihtiyacını da büyük oranda karşılamaktadır. Amerikan Tuz Çalısı tam geliştiğinde hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılayacak ve yöre hayvancılığının gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.